Wintermarkt in De Laarhof

Afgelopen zondag 20 november hadden we onze wintermarkt vanuit de weggeefwinkel georganiseerd. Als team van vrijwilligers waren we al om 11.00 uur aanwezig om de markt op te bouwen en de koffie, thee en lekkernijen klaar te zetten. Om 14.00 uur bij opening waren we er dan ook helemaal klaar voor.

Vanaf het begin was het een gezellige drukte. Mensen wisten ons nu gelukkig te vinden door alle vlaggen en bordjes die we hadden uitgezet. Het was echt een komen en gaan van mensen zowel jong als oud. De bezoekers waren ook allemaal erg enthousiast en er was voor ieder wat, speelgoed, kerstartikelen en allerlei huisraad. Het liep constant door van het begin tot het eind. Ook de contacten met de mensen waren erg fijn en leuk.

Bijvoorbeeld een mevrouw die vroeg waar ze de prijsjes van de artikelen kon vinden. Toen ze hoorde dat alles gratis was, was ze helemaal verbaasd. Een andere bezoeker vertelde dat ze eigenlijk geen geld had om Sinterklaas en kerst met de kinderen te vieren, kon dit nu wel realiseren door de wintermarkt. Dit is precies waarvoor we dit hebben gedaan in deze dure tijd. Bedankt dan ook aan alle mensen die al deze spullen hebben ingebracht waar anderen weer dolgelukkig mee zijn en daardoor ook leuke feestdagen hebben.

Onze weggeefwinkel blijft natuurlijk wekelijks geopend en we hopen dat iedereen ons blijft vinden door spulletjes te brengen en te halen. Het is gewoon erg leuk dat overtollige spullen op deze wijze een goede 2e kans krijgen bij anderen die er erg blij mee zijn. Tijdens de opening staat de koffie en thee ook altijd klaar. Spullen die worden ingebracht moeten wel schoon, heel en compleet zijn. In verband met onze beperkte ruimte hebben wij geen plaats voor grote spullen.

Wij zijn geopend: 
Maandag van 10.00 tot 12.00   
Dinsdag van 18.30 tot 20.30   
Woensdag van 18.30 tot 20.30

Vrijwilligers Laarhof

 

PS. Over vandalisme

De Laarhof is de huiskamer van de buurt voor de buurt. Met een groep vrijwilligers proberen wij hier iets moois neer te zetten voor de buurt. Helaas worden wij met grote regelmaat geconfronteerd met het feit dat er allerlei spullen zoals bloempotten, tuinmeubilair en buitenlampen worden vernield. Als klap op de vuurpijl hebben de vandalen geprobeerd onze ruiten in te gooien wat gelukkig niet helemaal gelukt is, maar ze zijn wel flink beschadigd en moeten vervangen worden.

Het is erg triest, daar waar wij proberen te bouwen aan de buurt dit door vandalen op een verschrikkelijk manier wordt vernield. De bloempotten en tuinmeubilair waren van de weggeefwinkel. De weggeefwinkel is er voor iedereen waarbij spullen een 2e kans krijgen. Hoe frustrerend is dit voor ons. Het zorgt er ook voor dat we hierdoor beperkt worden in het uitwerken van ideeën om nog meer vernieling te voorkomen.

Natuurlijk weten wij niet wie hier verantwoordelijk voor zijn. Wij hopen wel dat dit vandalisme stopt. Het kan niet zo zijn dat wat er gebouwd wordt om de buurt een beetje mooier te maken, vervolgens door vandalen wordt vernield. Wie jullie ook zijn die die vernielingen plegen, kom gewoon eens langs om te kijken waar we mee bezig zijn. De koffie en de thee staan klaar, dan kunnen we in gesprek.