Wijkplatform & Wijkbudget

Wijkplatform

Wijkplatforms zijn een overlegstructuur die in veel Arnhemse wijken bestaat. Daarin praten bewoners namens de wijk mee over wat er goed en/of minder goed gaat in de wijk. Ook geven zij advies aan de gemeente voor verbeteringen in de wijk en maken zij beslissingen over het bewonersbudget van de wijk. 

Op dit moment is er geen wijkplatform meer in de Laar. Daarom zijn de bewonersondersteuners van Rijnstad in samenwerking met Team Leefomgeving (TLO) van de gemeente op zoek naar een andere manier van verbinding die aansluit bij de wijk. We zijn daarvoor in gesprek met actieve bewoners(groepen) in de Laar om te luisteren naar wat zij doen en waar hun wensen liggen. Heb je nog niet met ons gesproken, maar denk of praat je graag mee? Neem dan contact op met de bewonersondersteuners van Rijnstad: Larissa Schaart en Lisanne van Kuppevelt. Dit kan door een mail te sturen naar L.Schaart-Derksen@rijnstad.nl of te bellen/appen naar 06-52729039.

 

Wijkbudget: financiele ondersteuning voor uw initiatieven in buurt en wijk

De Laar heeft een jaarlijks budget waarmee ideeën en initiatieven voor de wijk ondersteund worden. Dit budget is voor bewoners die graag iets willen betekenen voor de wijk, dit kan van alles zijn. Denk bijv. aan het opzetten van een kinderactiviteit waar materiaal voor nodig is, het organiseren van een straatfeest of het opzetten van een moestuin in je straat. Voor al deze ideeën is financiële ondersteuning mogelijk. 

Eerder nam het wijkplatform de beslissingen namens bewoners over het wijkbudget. Omdat deze er momenteel niet is, heeft Team Leefomgeving deze taak tijdelijk op zich genomen. Daarbij wordt zoveel mogelijk de lijn van het vroegere wijkplatform aangehouden. Wil je graag een aanvraag doen voor het bewonersbudget dan zijn er een aantal algemene regels om rekening mee te houden. De belangrijkste zijn:

- Het budget is voor bewoners die een openbare activiteit organiseren.

- Het budget kan niet worden gebruikt voor de aanschaf van eten en/of drinken, tenzij dit functioneel onderdeel van de activiteit is.

- De uitgaven kunnen geen structureel karakter krijgen. Budget moet jaarlijks opnieuw aangevraagd en beoordeelt worden. 

 

Ben je enthousiast geworden om iets te organiseren voor de Laar? Dan kun je een aanvraag indienen via: https://delaararnhem.nl/formulier. We zijn erg benieuwd naar jullie ideeën en initiatieven! 

 

Heb je een goed idee voor de wijk, maar past deze niet binnen de regels van het bewonersbudget? Of lukt het je niet om het aanvraagformulier in te vullen? Neem dan contact op met de wijkmanagers van Team Leefomgeving. Zij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden voor jouw idee. Hun gegevens vindt je via: https://delaararnhem.nl/team-leefomgeving

 

Met vriendelijke groet, 

Team Leefomgeving en bewonersondersteuning Rijnstad