Wie zijn volgens u dé vrijwilligers van het jaar?

Arnhemse vrijwilligers zijn van alle leeftijden. De tijd dat je alleen vrijwilligerswerk deed na je pensioen is echt voorbij. Logisch ook, er valt veel te winnen met vrijwilligerswerk; je ontmoet nieuwe mensen, doet (andere) werkervaring op, het geeft structuur aan je dagen en je kunt veelal doen waar je hart naar uitgaat. Het bestuur van de Arnhemse Stadsprijs is op zoek naar die vrijwilligers, (vrijwilligers-) organisaties en/of buurtinitiatieven waar verschillende generaties samenwerken, elkaar versterken en van elkaar leren. Waar leeftijd er niet toe doet of waarin dat elkaar juist versterkt.http://www.vredenburg.info/sites/all/modules/wysiwyg/plugins/break/image..." alt="">

Natuurlijk kennen we allemaal het voorbeeld van de jongere die een oudere leert om te gaan met een I pad maar er zijn veel meer voorbeelden te bedenken. Bijvoorbeeld de jongere die kleuters dansles geeft, de oudere die een jonge vluchteling helpt bij de Nederlandse taal, een groep jongeren die de tuin opknapt van een ouder echtpaar, de voorleesoma op de basisschool, of de leerling die na een maatschappelijke stage bij een organisatie blijft plakken omdat het er zo leuk is.

Allemaal voorbeelden van hoe onbelangrijk leeftijd is als je vrijwilligerswerk doet. Voorbeelden die goed aangeven dat er een verbinding ontstaat tussen generaties. Kent u iemand of een groep vrijwilligers waarvan u vindt dat het toffe tijdgenoten zijn en die bij dit thema passen? Draag hem of haar dan voor voor de Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk via het formulier op de website, www.arnhemsestadsprijs.nl/nominatie.

We nodigen u en jou uit om elk initiatief, hoe klein ook voor het voetlicht te brengen. Kleine dingen kunnen immers (ook) een wereld van verschil maken. Dus; wees niet bescheiden en draag voor. Wie zijn volgens u dé vrijwilligers van het jaar?  

Informatie en opgave:
Vrijwilligerscentrale Arnhem. 
Weerdjesstraat 168. 
6811 JH Arnhem. 
www.arnhemsestadsprijs.nl
info@vrijwilligerscentralearnhem.nl
T. 026 4422833.

Vóór 4 oktober 2017 Inzenden kan tot 4 oktober 2017 via de website van de Arnhemse Stadsprijs. 
Uit de inzendingen zal de jury van de Arnhemse Stadsprijs uiteindelijk negen genomineerden aanwijzen; drie in de categorie individuen, drie in de categorie groepen en drie in de categorie jeugdlintje (tot 21 jaar).

Tijdens het Arnhems Vrijwilligersgala op zaterdag 18 november in Musis Sacrum worden de genomineerden officieel bekendgemaakt. Zij ontvangen dan allen de IKRA-award. De Arnhemse Stadsprijs wordt op vrijdag 1 december uitgereikt door Burgemeester Ahmed Marcouch in de Burgerzaal van het Arnhemse Stadhuis. Aanvang 16.00 uur.

Iedereen die daarbij aanwezig wil zijn is van harte welkom. U kunt zich aanmelden voor de uitreiking via info@vrijwilligerscentralearnhem.nl