TONK

Heeft u door de coronacrisis minder inkomen? De gemeente verlengt TONK tot 1 januari 2022 ! Kunt u door minder inkomen de huur of hypotheek van uw huis niet meer betalen? Of de kosten van gas, water en elektriciteit? Dan komt u misschien in aanmerking voor de Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK).

De gemeente heeft besloten de TONK te verlengen van 1 oktober tot en met 31 december 2021. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u uw baan heeft verloren, minder uur kunt werken voor uw werkgever of als ondernemer uw werk maar gedeeltelijk kunt uitoefenen. Het doel van TONK is dat u thuis kunt blijven wonen, ook als u opeens minder inkomen heeft.

Vraag TONK aan

Uw inkomensterugval moet minimaal 15% zijn. Als u getrouwd of samenwonend bent, hoeft maar één van de partners minder inkomen te hebben. Onder meer worden woonkosten zoals verzekering en internet meegerekend. Ook mag u tot een bepaalde grens spaargeld hebben en tellen spaarrekeningen voor kinderen of pensioen niet mee.  

U kunt voor de periode 1 juli (met terugwerkende kracht) tot en met 31 december TONK aanvragen. Aanvragen kan tot en met uiterlijk 31 december 2021.

Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op www.arnhem.nl/tonk

Heeft u geen internet? Bel dan met de Klantenservice op telefoonnummer 0800 - 1809. Dan ontvangt u het aanvraagformulier via de post. U kunt de Klantenservice ook bellen als u meer wilt weten over de TONK en of u hier mogelijk voor in aanmerking komt.