Open Dag Wijkruimte - Korte terugblik

Er is een nieuwe ontmoetingsruimte in De Laar. 2 oktober jl. was de Open Dag. Het is een prachtige ruimte voor wijkgenoten om elkaar te ontmoeten. Een en ander werd georganiseerd met Rozet en SWOA en Rijnstad.

Er was een programma van muziek, dans, creativiteit en zelfs een heuse rap van en door jonge en oud. Er was gelegenheid de lokalen te bekijken en in de tuin wandelen. Samen met 2Switch waren er ook al wat meubels geplaatst.

Hieronder enige foto's gemaakt tijdens de Open Dag en nog enkele van de tuin die al eerder waren gemaakt. 

 

De ruimtes zijn opvallend groot. Er is een klein keukentje. Er zijn natuurlijk toiletten. Er zijn bergruimten. Je zou er lezingen kunnen geven. Je zou er cursussen bloemschikken kunnen geven. In de tuin is er ook van alles mogelijk. Je zou er eventueel kunst kunnen tentoonstellen. Gewoon kunst die mensen in de wijk maken. Je kan er vergaderen. Van alles. Danslessen. Filosofisch cafe. Schaakclub. Darten. 

 

De Open Dag was heel gezellig. Er was muziek en ook koffie en hapjes te eten. Maar jammer was dat er nauwelijks wijkbewoners waren. Dus echt mensen die in De Laar wonen. En dat terwijl de ruimte toch echt voor de wijkbewoners bedoeld is, om daar bijvoorbeeld een klaverjasclub in te houden. Maar het bekend maken was waarschjijnlijk veel te kort dag en ook moet je je eerst eens realiseren wat je eigenlijk met zo'n ruiimte beginnen kan en met wie. Misschien moeten er gewoon nog eens wat extra Open Dagen georganiseerd worden, voordat je als wijkbewoner in de gaten krijgt dat deze ruimte bestaat. In ieder geval was er toch een heel aardig programma in elkaar gezet. Zie bijvoorbeeld nog het volgende uit de uitnodiging voor deze Open Dag:

>>>  Onder het genot van een bakje koffie of thee uit de koffiebus, horen we graag van u welke mogelijkheden u ziet voor activiteiten op deze plek. Want we hebben uw hulp hard nodig. Tijdens de Open Dag staat er een ideeënbus, waarin we graag uw wensen en ideeën ontvangen voor de wijkruimte. Denk hierbij aan initiatieven voor activiteiten, maar ook aan een toepasselijke naam. En er is nog meer! Op het grasveld staat de Motion met een springkussen voor de kinderen en in de sporthal organiseert Sportbedrijf Arnhem 'Olympic Moves'. Wilt u meedoen met een van de sportclinics? Kijk dan op https://www.inviplay.nl/events/7156/35373331-be2a-4393-a549-7e743c053c7a?origin=events  Voorafgaand aan de middag komen jongeren van PowerPlug NL (wil talentontwikkeling en ondernemerschap onder Arnhemse jongeren stimuleren, motiveren en activeren door middel van coaching en het aanbieden van de nodige tools om zichzelf verder te ontplooien) drie keer samen met bezoeker van de SWOA (Stichting Welzijn Ouderen Arnhem): de generaties gaan aan de slag met poëzie en/of spoken word. De middag heeft verder een doorlopend programma, trapt af met een performance van De Vloer (podiumkunsten) en we verwachten ook optredens van Urban Dance en Vitamina Latina. <<< 

De wijkruimte, waar is dat precies te vinden ?? 

De Wijkruimte is te vinden aan de achterzijde van Sporthal De Laar, Brabantweg 115. Voor info over de wijkruimte, zie: https://www.delaararnhem.nl/nieuw-de-laar-wijkruimte-en-rozetje  Voor meer info over waar het precies is, zie hieronder.

De wijkruimte ligt naast een met grote hekken omheind basketbalveld en naast ook een park. 

 

De wijkruimte is vanaf verschillende routes te bereiken. Vanaf de parkeerplaats van de Sporthal Laar West en vanaf Woudrichemstraat en de straten achter het park.