Ontdek Park Sonsbeek

Ontdek Park Sonsbeek en haar unieke historische gebouwen op de Open Monumentendag zondag 12 september aanstaande. Het bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek doet weer mee aan de Open Monumentendagen.

Wist je dat Arnhem is ontstaan aan de Jansbeek? En wist je dat de historische Witte Watermolen in Park Sonsbeek nog steeds in gebruik is en meel produceert voor lokale bakkers? De molen, die op het terrein van Molenplaats Sonsbeek staat, is een van de oudste gebouwen van Arnhem en maalt al koren sinds de 15e eeuw. Daarmee is Molenplaats Sonsbeek feitelijk het oudste industrieterrein van Arnhem. Onze enthousiaste gidsen vertellen je graag alles over de historie en bezienswaardigheden van het park.

Park Sonsbeek
Park Sonsbeek is niet alleen bijzonder door de grootte en ligging, maar ook door de hoogteverschillen. In het park vind je bijzondere historische plekken zoals de Sint Jansbeek, Grote - en Kleine Waterval, de 19e- eeuwse uitkijktoren de Belvédère en de IJskelder. Sonsbeek is, samen met de aangrenzende parken Zypendaal en Gulden Bodem, sinds 2005 een rijksmonument.

Programma Open Monumentendag
Ontdek Park Sonsbeek op 12 september onder begeleiding van een gids. Vertrekpunt: Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24a. Deelname is gratis, aanmelden voor de gidswandeling is verplicht via molenplaats@natuurcentrumarnhem.nl.

  • Gidswandeling park Sonsbeek – zondag 12 september 13.30 – 15.00 uur
  • Bezoek Witte Watermolen, zondag 12 september 11.00 – 16.00 uur
  • Beklimming Belvédèretoren, zondag 12 september 11.00 – 16.00 uur
  • Bezoek IJskelder, zondag 12 september 11.00 – 16.00 uur
  • Lunch bij A Beautiful Mess Arnhem, gevestigd in Molenplaats Sonsbeek, en ontdek de inspirerende verhalen van medewerkers van dit bijzondere restaurant.

Kijk voor meer informatie op www.natuurcentrumarnhem.nl.

Foto: Rinus Baak, Beeldbank Arnhem

Video Sonsbeek door de eeuwen heen: 
https://www.youtube.com/watch?v=IoHgkYO4IyI