Nieuw in De Laar: Wijkruimte en Rozetje

Nieuwe Wijkruimte in De Laar. Elkaar ontmoeten in De Laar? Als gemeente Arnhem vinden wij het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om mee te doen. Om deze reden stelt Team Leefomgeving De Laar-Elden binnenkort een ruimte beschikbaar voor wijkactiviteiten voor en door bewoners van De Laar.

De voormalige buitenschoolse opvang aan de achterzijde van Sporthal De Laar, Brabantweg 115, is een prachtige ruimte voor wijkgenoten om elkaar te ontmoeten. De ruimte beschikt over diverse lokalen en een grote tuin.

Beschikbaarheid en gebruik van de ruimte

De ruimte is nu nog leeg. Vanaf september willen we deze gaan inrichten en in overleg is de ruimte dan ook beschikbaar. We bieden deze ruimte gratis aan voor wijkgerichte activiteiten op het gebied van ontmoeten, leren, spelen en sport. Samen kijken we of de activiteit geschikt is voor deze ruimte.

Heeft u een idee voor activiteiten en de tuin?

Wij zijn benieuwd naar uw ideeën/initiatieven om de Wijkruimte te vullen met diverse sociale activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van de (moes)tuin, het spelen van spellen (binnen of buiten) voor jong en oud, boekenclub bijeenkomst, creatieve activiteiten of simpelweg gezamenlijk een kopje koffie drinken. Misschien wilt u ons wel helpen met het inrichten van de ruimte, wilt u met een groepje het beheer vormgeven of gaat u graag aan de slag in de tuin....Iedereen is van harte welkom!

Open-dag en inspiratie voor een naam?

Als de Corona-maatregelen het toestaan, organiseren we in oktober een open-dag waarop u de ruimte kunt bezoeken. We houden u hiervan op de hoogte via social media en de wijkwebsite.

Tijdens deze open-dag, maar ook per e-mail, ontvangen we graag uw suggestie voor een passende naam voor de Wijkruimte. Laat het ons weten en wellicht staat uw winnende naam straks op de gevel!

Enthousiast? 

Staat u nu al te springen om uw idee aan te dragen dan horen we dat uiteraard graag! Laat het ons weten via delaar-elden@leefomgevingarnhem.nl


De Wijkruimte is te vinden aan de achterzijde en noordkant van Sporthal De Laar, Brabantweg 115, zie de volgende plaatjes: 

 

De wijkruimte ligt naast een met grote hekken omheind basketbalveld en naast ook een park. 

 

De wijkruimte is vanaf verschillende routes te bereiken. Vanaf de parkeerplaats van de Sporthal Laar West en vanaf Woudrichemstraat en de straten achter het park.   

 

 De Wijkruimte heeft ook een aardige tuin aan de voorkant. 

 


Rozetje in De Laar (een soort van heel kleine versie van bibliotheek de Rozet in De Laar) 

We hebben nog meer leuk nieuws! U heeft net gelezen dat we in september starten met de nieuwe Wijkruimte, maar dat is niet alles. Begin 2022 start Rozet samen met de brede school aan de Brabantweg – basisscholen De Expeditie en De Laarakker - een Rozetje in en voor de wijk De Laar. Hoe bijzonder is dat?! In de school kunt u straks terecht voor het lezen van de krant, het lenen of inleveren van boeken voor jeugd en volwassenen, het ophalen van gereserveerde materialen, het volgen van een cursus maar natuurlijk ook om gezellig een bakje koffie te drinken met elkaar.

Ontwerp ideeën gezocht

Stap voor stap krijgt het Rozetje vorm. Na de zomer gaan we als eerste aan de slag met ‘De Verhalenkamer’ (wijkbibliotheek) naar een idee van Doornroos imagineers. Voor de Verhalenkamer zijn we op zoek naar ontwerp ideeën geïnspireerd op de bijgevoegde collage. Mocht u een mooie kastomlijsting of meubelstuk weten, mail uw ontwerp naar delaar-elden@leefomgevingarnhem.nl     

Vrijwilligers gezocht

Na de zomervakantie gaan we voor deze plek op zoek naar vrijwilligers die een actieve bijdrage willen leveren aan het creëren van de Verhalenkamer. Ook voor de andere onderdelen van het Rozetje in De Laar en de nieuwe ontmoetingsruimte zoeken we vrijwilligers. Houd hiervoor de berichtgeving in de gaten.