Nextdoor nu ook in De Laar

Nextdoor buurtapp is er nu ook in De Laar. Wat is Nextdoor? Nextdoor is een internetdienst en app waarmee je makkelijk contact maakt met je buren. Er zijn meer van dit soort wijk- of buurtapps. Nextdoor oogt professioneel en is al erg succesvol in Amerika. Of Nextdoor een succes wordt, hangt af zijn gebruikers. Handig? Of ook gevaarlijk? Bespreking door Peter Kulche, Expert Elektronica, 25 februari 2015

Onze eerste ervaring met Nextdoor levert gemengde gevoelens op. De app zelf ziet er gelikt uit en voelt aan als de Facebook voor buurten. De mogelijkheden zijn bijna hetzelfde. Je kunt er allerlei informatie met buren delen. Nu gebeurde er in onze pilotbuurt nog niet veel, maar er zijn al buurten in Nederland waar het aantal deelnemers over de 200 is.

Zeker in de buurten waar een sterk gemeenschapsgevoel heerst kan deze app uitkomst bieden om allerlei buurtzaken te regelen. De app is daarbij redelijk overzichtelijk maar kan hier en daar nog verbeterd worden. Zo zitten de evenementaankondigingen wat verstopt en schakelt de app soms over naar een browser die minder gebruiksvriendelijk is.

Keerzijde

De keerzijde van de app zijn de mogelijke gevaren die ontstaan bij het delen van veel persoonlijke informatie. Zo moet je er bij het gebruik van de app vanuit gaan dat Nextdoor veel van jou komt te weten. Informatie die in de toekomst mogelijk ingezet gaat worden voor commerciële doeleinden. Bovendien is de app ook een handig hulpmiddel voor ongure types zoals stalkers. Denk dus altijd goed na voordat je persoonlijke informatie deelt.

Lees het hele artikel op:  

https://www.consumentenbond.nl/smartphone/nextdoor-buurtapp

Inbraakpreventie? Let op wat je op Nextdoor aan informatie met iedereen deelt: 

https://www.omroepwest.nl/nieuws/3502204/Let-op-welke-gegevens-je-achter...

 

Nieuwe schandpaal? 

https://www.bndestem.nl/columns/nextdoor-ook-de-buurtapp-haalt-het-slech...

 

Voors en tegens: 

http://www.wesselerbrink.com/2016/07/update-buurtapps-nextdoor-en-whatsapp/

 

Website Nextdoor: 

https://nextdoor.nl/news_feed/

 

Nextdoor vergeleken met Buurtapp:

http://buurtapp.nl/blog/buurtapp-en-nextdoor/

 

Website Buurtapp:

http://buurtapp.nl/

 

Nextdoor (je ontvangt veel commerciele mail) en BuurtApp vergeleken met WhatsApp (halveert het aantal inbraken in je buurt!): 

https://www.simyo.nl/blog/buurtpreventie-apps/

 

Website WhatsApp:

https://wabp.nl/

 

WhatsApp in De Laar: 

https://delaararnhem.nl/buurtpreventie-de-laar