Milieubak

In Arnhem is gestart met de Milieubak! De Milieubak is een kleine bakwagen die we iedere vrijdag volgens een planning in een wijk parkeren en waar bewoners hun grovere afval, dat niet in de ondergrondse afvalcontainer hoort of past, gratis kunnen inleveren.

Het gaat vooral om klein grofvuil en elektrische apparaten die je zelf kan dragen in een kratje of boodschappentas. Dit is afval dat we nu ook regelmatig naast ondergrondse containers zien. De schone buurt coaches zijn er voor uitleg en hulp bij het juist afval scheiden.

Ook hebben we hulpmiddelen om beter afval te scheiden bij ons, zoals een Jekko voor het verzamelen van batterijen en lampen in huis, een houder voor de afvalpas en de infowijze 'afval scheiden loont' in vier talen. Het is een extra service, bewoners kunnen met dit afval ook altijd terecht op het afvalbrengstation. Iedere week staat de Milieubak op vrijdag op een locatie in Arnhem.

Per dag staat de Milieubak op twee locaties; van 10-12 uur en van 14-16 uur. Iedere vier weken komen we terug in dezelfde wijk, de locatie in de wijk verschilt per 3 maanden. In totaal hebben we daarmee 8 gebieden/wijken voor de Milieubak met (8x3) 24 standplaatsen waar deze 2 uur per keer staat.

Meer informatie, zie: 
https://www.arnhem.nl/Inwoners/wonen_en_milieu/afval/Waar_moet_welk_afval

Voor Poster en flyer, zie de bijlagen hieronder: