Heeft u door de coronamaatregelen minder inkomen? Vraag TONK aan!

Kunt u door minder inkomen de huur of hypotheek van uw huis niet meer betalen? Of de kosten van gas, water en elektriciteit? Dan komt u misschien in aanmerking voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

De TONK is verlengd van 1 juli tot 1 oktober 2021 met soepelere regels. Ook huidige aanvragers van TONK kunnen een nieuwe (verkorte) aanvraag doen.  Het kan bijvoorbeeld zijn dat u uw baan heeft verloren, minder uur kunt werken voor uw werkgever of als ondernemer uw werk maar gedeeltelijk kunt uitoefenen. Het doel van TONK is dat u thuis kunt blijven wonen, ook als u opeens minder inkomen heeft.

De regels van de nieuwe TONK zijn verder versoepeld

Uw inkomensterugval moet nog steeds minimaal 15% zijn. Als u getrouwd of samenwonend bent, hoeft maar één van de partners minder inkomen te hebben. In de nieuwe regeling worden bijvoorbeeld ook de woonkosten zoals verzekering en internet meegerekend. Ook mag u een groter deel aan beschikbare geldmiddelen hebben. En er wordt een minimum tegemoetkoming ingevoerd van € 100,- per maand.

Meer informatie vindt u op www.arhem.nl/tonk

Heeft u geen internet? Bel dan met de Klantenservice van de gemeente Arnhem op telefoonnummer 0800 - 1809. Dan ontvangt u het aanvraagformulier via de post. U kunt de Klantenservice ook bellen als u meer wilt weten over de TONK en of u hier mogelijk voor in aanmerking komt.