Groenmarkt Intratuin Presikhaaf zondag 26 sept a.s.

Zondag 26 september van 11.00 tot 16.00 uur is er een inspirerende markt rondom het vergroenen van tuinen. Met gratis schetssessies voor een natuurlijk tuinontwerp, een tegel-eruit-plant-erin actie en volop informatie over het vergroenen van tuin, balkon en buurt.<--break->

Tegel eruit, plantje erin
Lever tijdens de markt een tegel in (minimaal 30 bij 30 centimeter) en krijg er een gratis plantje voor terug. Dit is een actie van Intratuin Arnhem en Groei & Bloei Arnhem om het vergroenen van tuinen te stimuleren. Groenere tuinen trekken insecten als bijen en vlinders aan, voorkomen wateroverlast tijdens hevige regenval en zorgen voor meer koelte tijdens warme dagen. Bovendien help je Arnhem zo in de strijd om het NK Tegelwippen te winnen, dat loopt tot en met 30 september!

Platform Arnhem Klimaatbestendig helpt
Door onze omgeving te vergroenen en bijvoorbeeld een regenton te installeren zorgen we voor een fijnere leefomgeving. Platform Arnhem Klimaatbestendig ondersteunt hierbij. Kom tijdens de groenmarkt alles te weten over het nut en de aanleg van groene daken, het aansluiten van een regenton, geveltuinen en nog veel meer maatregelen. Ook is er de mogelijkheid tot inschrijven voor een regentoninstallatie. Op zoek naar nog meer inspiratie voor een groenere tuin? Laat dan op de markt gratis een tuinschets maken door Arnhem tuiniert, voor een groenere tuin die aansluit op persoonlijke wensen.

Andere Arnhemmers
We delen de stad met Andere Arnhemmers. Deze dieren zijn te vinden in Arnhemse tuinen, gebouwen en parken. De campagne ‘Andere Arnhemmers’ stelt elk jaargetijde een diersoort centraal, in september is dat de bij. Op de markt kom je alles te weten over deze bijzonder insecten, de hofleveranciers van fruit en groente. Ook Arnhem Zoemt is aanwezig met informatie over bij-vriendelijk tuinieren. En nog een leuke actie: bij elke regenton die op de markt wordt verkocht geven zij een Siererwt plantje cadeau. Speciaal voor deze actie zijn de regentonnen op deze dag met korting te koop. De groenmarkt is op 26 september van 11.00 tot 16.00 bij Intratuin Arnhem (Beverweerdlaan 1, Presikhaaf). Intratuin is goed bereikbaar met zowel de fiets, het openbaar vervoer als met de auto. De markt is een initiatief van Arnhem Klimaatbestendig, Intratuin Arnhem en Groen Arnhem.

Kom op 26 sep tember naar de groenmarkt bij Intratuin Arnhem-Noord !! 

Zie verder ook de info in de nieuwsbrief van Arnhem Klimaatbestendig:
https://mailchi.mp/b4a04cb2b96c/nieuwsbrief-4?e=80360d7a1e

Voor tips over planten die de biodiversiteit bevorderen, zie:
https://www.bnnvara.nl/vroegevogels/artikelen/deze-26-planten-maken-van-...