Een vol geprogrammeerde kunstige maand in De Laar!

De cultuurgroep heeft er zin in!

Niets te doen in de wijk? Dat was onlangs een geluid wat uit een enquête klonk. Samenwerkende partners in De Laar brengen daar in mei verandering in met Kunstmaand De Laar. Met een kunstcafé en exposities<--break->.

Kunstcafé De Laar op 12 mei.
Rozet 55Plus organiseert op donderdag 12 mei een speciaal Kunstcafé in de kantine van de sporthal aan de Brabantweg 115, waar een kunstenaar iets komt vertellen over Street Art, Graffiti en het verschil tussen die twee. Wie weet mogen bezoekers onder zijn deskundige leiding iets uitproberen. Het viaduct van de Kroonse Wal zal namelijk tijdens deze maand, van 16 t/m 23 mei, door een kunstenaar met behulp van lokale jongeren verfraaid worden met deze vorm van kunst. Er zullen tijdens dit Kunstcafé muzikale intermezzo’s zijn van harpiste Lies Joosten, onder het motto ‘Van vrolijke noot, naar gevoelige snaar’. Het Kunstcafé is gratis te bezoeken, voor 5 euro zijn er kaartjes verkrijgbaar voor onbeperkt koffie en thee. Het begint om 10.30 uur en eindigt om 12 uur.

Ramenroute op 14 mei
Op zaterdag 14 mei zullen de ramen van 6 winkels in winkelcentrum De Laar-Oost door 6 lokale kunstenaars kunstzinnig worden omgetoverd. Op 13 mei gaat 1 kunstenaar al bij de ramen van de Laarhof aan de slag. Het ontstaan van deze ramenroute, een evenement voortgevloeid uit het internationale tekenfestival The Big Draw, kunt u dan bewonderen. In Arnhem gingen winkelcentra De Drieslag en Kronenburg hierin al voor en nu zijn de winkeliers in De Laar aan de beurt. De winkels die mee doen zijn: Jumbo, Multi Market, Bakker Hilvers, Keurslager van den Brink, Bloem&Pracht en Snack Attack. Om 11 uur vindt de officiële opening plaats.

Atelierroute op 22 mei
Als klap op de vuurpijl is er op 22 mei van 11 tot 17 uur een atelierroute door de wijk. Op 9 verschillende locaties zullen dan 18 kunstenaars uit De laar exposeren in hun huiskamerateliers en in boerderij De Kroon en in de wijkruimte De Laarhof achter de sporthal aan de Brabantweg. Kunstmaand De Laar wordt o.a. mogelijk gemaakt door de cultuurgroep De Laar, Team leefomgeving en Rozet. Voor meer informatie over de atelierroute zie de folders die o.a. in de winkels en de bibliotheek liggen en de webpagina van cultuurgroep De Laar www.delaararnhem.nl/kunst-en-cultuur.