De Laar Schoon

WIE ZIJN WIJ

Wij zijn een actieve bewonersgroep van 7 wijkbewoners gesteund door Team Leefomgeving ism Rijnstad.

WAT IS ONS DOEL

Een leefomgeving zonder zwerfafval. Het bewust maken van wat een schone wijk doet voor je woongenot en het enthousiasmeren van wijkbewoners om mee te helpen.

WAT DOEN WIJ

Naast het zelf actief opruimen van zwerfafval in de wijk organiseren wij opschoondagen. Ons streven is om dit minimaal 4x per jaar te doen. Hou onze Facebook pagina in de gaten of de borden in de wijk zodat je weet waar of wanneer. Tevens komen wij 1x in de zes weken bij elkaar voor overleg. Hierbij nodigen wij regelmatig mensen uit van de gemeente, de buurtconcierge of andere mensen die te maken hebben met het opruimen van zwerfafval. Je hebt vast de signing en de blikmikkers gezien op de Kroonse Wal? Of de stickers op de afvalbakken in de wijk? Ook dat doen wij.

WIL JE MEEDOEN

Mail ons dan! Wij kunnen je voorzien van materialen zoals een grijpstok, ring en vuiliniszakken. Via de site van de gemeente kunt een zwerafvalpas aanvragen om de vuilniszakken kosteloos af te voeren.

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

Wij zijn te vinden op Facebook https://www.facebook.com/ZwerfafvalbrigadeDeLaarArnhem

Mailen kan naar delaarschoon@gmail.com

LITTERATI

In onze groep zitten actieve gebruikers van de app litterati. Mbv deze app leg je alle afvalstukken vast in de app. Je hebt het afval wel opgeruimd, maar het is niet alsof het er nooit heeft gelegen. Met de data kan de lobby naar de locale overheden en producenten. Dit heeft er bijvoorbeeld in geresulteerd dat Antaflu zijn plastic wikkels heeft vervangen door papieren en dat er statiegeld komt op de kleine petflesjes. Wil je meer weten over deze app? www.litterati.org, https://gocleandeliemers.nl/litterati/#gebruik of mail ons!

JAARVERSLAG DE LAAR SCHOON 2020

In de bijlage hieronder vindt u het eerste jaarverslag van werkgroep De Laar Schoon.