6 oktober a.s. college & debat over Nederland in 2120 met Tim van Hattum, livestream te volgen op VIMEO aanvang 20.00 uur

Arnhem Klimaatbestendig en Architectuurcentrum CASA organiseren op 6 oktober een online college en debat over Nederland in het jaar 2120.

Wetenschappers van Wageningen University & Research (WUR) hebben een toekomstbeeld geschetst waarin de kracht van de natuur Nederland in 2120 veilig en welvarend houdt. In de visie gaan ze uit van natuurlijke principes om ons weerbaar te maken tegen onder andere hitte, wateroverlast en droogte.


Strijd met de elementen

Nederland heeft een traditie in de strijd tegen het water- en natuurgeweld. Steeds vaker merken we in onze steden en landschappen de gevolgen van het veranderende klimaat. Gaan we de strijd tegen de elementen de komende decennia volhouden of kunnen we beter mét de kracht van de natuur werken?

College & debat

Op 6 oktober komt Tim van Hattum, programmaleider Klimaat aan de WUR, de visie op Nederland in 2120 en de achterliggende principes toelichten. Daarna gaat hij in gesprek met onder andere wethouder Cathelijne Bouwkamp en de Gelderse gedeputeerde Peter Kerris. Het college van Tim van Hattum dient als inspiratie voor een stadsbrede discussie over de nieuwe kaart van Arnhem in 2120.

​Het college en debat zijn online te volgen op VIMEO via een livestream.

Datum: dinsdag 6 oktober 2020

Tijd: 20.00 – 21.30 uur

Zie de link: https://vimeo.com/460125249/1bb45d2278

Het is ook te volgen via de Facebookpagina van Arnhem Klimaatbestendig en CASA.

Zie de linken:

www.arnhemklimaatbestendig.nl

www.casa-arnhem.nl